Sarkozy i-a luat peste picior pe colegii din UE şi pe Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un prânz pe tema crizei financiare, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a spus miercuri, în prezenţa a 24 de senatori francezi şi europarlamentari din toate partidele, care este părerea care i-au lăsat-o unii politicieni după summitul G20 de la Londra. L-a descris pe premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero ca fiind prost, pe cancelarul german Angela Merkel ca fiind lispită de iniţiativă şi pe preşedintele Comisiei Europ

Până la sfârşitul prânzului, Sarkozy a spus şi despre preşedintele SUA, Barack Obama, că este neexperimentat.

"Obama este subtil, foarte inteligent şi foarte carismatic. Dar a fost ales abia acum două luni şi nu a condus un minister în viaţa lui. Există multe probleme asupra cărora nu a exprimat nicio opinie. I-am spus «Nu cred că ai înţeles de fapt ceea ce am făcut în privinţa CO2»", a spus liderul francez, care nu şi-a dat seama că la masă se aflau şi reprezentanţi ai presei.

Sarkozy l-a calificat pe Barroso, ca fiind "total absent de la G20" şi a spus despre cancelarul german: "Când a realizat starea băncilor ei şi a industriei de automobile, nu a mai avut nicio alternativă decât să adopte poziţia mea".

Ce a mai picantă declaraţie a venit la desert, când Sarkozy a zis despre premierul spaniol că "poţi spune multe despre Zapatero ...Cred că nu este foarte inteligent". Preşedintele francez a adăugat că inteligenţa nu este un element vital în politică, deoarece el ştie mulţi politicieni deştepţi care nu au fost realeşi.

Silvio Berlusconi a fost singurul politician lăudat de Sarkozy. "Lucrul cel mai important într-o democraţie este să fii reales. Uitaţi-vă la Berlusconi. A fost reales de trei ori", a spus preşedintele francez.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite