Sarkozy: Voi reduce numărul imigranților la jumătate dacă voi fi reales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy

Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, președintele Franței, Nicolas Sarkozy, a jurat, aseară, că va reduce numărul imigranților și va impune o taxă minimă pe profit pentru companiile mari, dacă va fi reales, informează Reuters.

"Sistemul nostru de integrare funcţionează din ce în ce mai rău deoarece avem prea mulţi străini în ţara noastră", a declarat Sarkozy în timpul emisiunii.

Sarkozy a declarat că va reduce numărul imigranților admiși în fiecare an de la 180.000, câți sunt acum, la 100.000. Totodată, acesta a promis că va înăspri regulile procedeelor prin care străinii vor obține cetățenie franceză.

Intervievat de mai mulți jurnaliști timp de trei ore, Sarkozy și-a apărat poziția în ceea ce privește reforma fiscală, finanțele publice și șomajul, care a crescut mult în timpul mandatului său, informează Reuters.

Liderul conservator și-a cerut scuze pentru gafe mai vechi și a vorbit despre momente ciudate care s-au petrecut la începutul mandatului său.

Potrivit unui sondaj publicat ieri de CSA, contracandidatul lui Sarkozy, Francois Hollande, se află pe primul loc, cu 30%, fiind urmat de actualul președinte al Franței, care este cotat cu 28%. Conform aceleași surse, dacă Hollande și Sarkozy vor ajunge în turul doi, candidatul socialist îl va surclasa pe actualul șef de stat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite