Cuplul Obama nu a vrut să ia cină cu familia Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama şi soţia sa, Michelle, au refuzat invitaţia cuplului prezidenţial francez, Nicolas şi Carla Sarkozy, de a cina împreună în această seară.

Potrivit The Times, refuzul cuplului Obama vine în condiţiile în care cei doi vor sta în reşedinţa ambasadorului Statelor Unite, care se află la câţiva metri de apartamentul unde stă familia Sarkozy.

Potrivit sursei citate, Obama nu vrea să petreacă cu preşedintele Franţei "mai mult timp decât este necesar".

La summitul G20 de la Londra, din luna aprilie, Nicolas Sarkozy le-a spus colegilor săi, într-un cerc privat, că Barack Obama este lipsit de experienţă şi neinformat, în special cu privire la schimbarea climatică.

Obama i-a spus luna trecută unui ministru francez aflat în vizită la Washington să îi transmită "lui Nicolas că îmi voi face temele şi în două luni voi şti totul despre schimbarea climatică".

Barack Obama şi Nicolas Sarkozy vor servi sâmbătă prânzul, în oraşul Caen, după care vor merge la ceremonia oficiată la cimitirul american de la Colleville-sur-Mer, deasupta plajei Omaha. Vizita lui Obama în Europa a venit pe fondul aniversării debarcării aliaţilor în Normandia, la 6 iunie 1945.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite