Prinţesă saudită, jefuită în Sardinia de câteva milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O prinţesă saudită şi un om de afaceri marocan au fost jefuiţi în ultimele zile în Sardinia în două hoteluri diferite, rămânând fără 11 milioane de euro în bijuterii şi monede, a informat duminică presa italiană, relatează AFP.

"În zece minute, la ora mesei şi fără să facă cel mai mic zgomot, hoţii au reuşit să demonteze şi să scoată seiful dintr-un apartament ocupat de fiica viceregelui Arabiei Saudite. A fost lovitura perfectă: o pradă de 11 milioane de euro", scrie La Stampa.

Seiful era fixat doar cu silicon pe peretele respectiv, a precizat presa italiană, citată de NewsIn.

Potrivit La Repubblica, acest furt s-a transformat într-un incident diplomatic. "Un consilier militar al ambasadei saudite a sosit în Sardinia şi cazul este urmărit de serviciile secrete italiene şi de diplomaţii celor două ţări", potrivit sursei.

Omul de afaceri marocan a fost jefuit într-un alt hotel de lux, de pe Costa Smeralda, zona de lux a Sardiniei, unde premierul Silvio Berlusconi are o vilă. A fost folosită aceeaşi tehnică, fiind furaţi 150.000 de euro în bijuterii şi bani.

Furturile au fost comise într-o săptămână în hoteluri din lanţul Iti Hotels, iar anchetatorii suspectează o bandă de hoţi specializaţi în astfel de lovituri, poate veniţi di străinătate, ajutaţi la faţa locului de un fost angajat al hotelurilor.

O a treia lovitură a fost dată într-un hotel din Portofino, unde şeful unei companii germane a rămas fără seiful din camera sa ce conţinea un milion de euro în bijuterii şi 3.000 de euro în monede.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite