China: "SUA să renunţe la o mentalitate şi la prejudecăţi tipice războiului rece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China: "SUA să renunţe la o mentalitate şi la prejudecăţi tipice războiului rece"
China: "SUA să renunţe la o mentalitate şi la prejudecăţi tipice războiului rece"

China a denunţat miercuri un raport al serviciilor de informaţii americane, care prezintă China ca o ameninţare şi a făcut apel la Statele Unite ale Americii să abandoneze o mentalitate şi prejudecăţi de război rece, notează AFP.

Facem apel la SUA să renunţe la o mentalitate şi la prejudecăţi tipice războiului rece, să rectifice erorile raportului şi să înceteze să mai răspândească afirmaţii care înşeală poporul american şi aduc atingeri încrederii reciproce sino-americane, a declarat Jiang Yu, purtătoarea de cuvânt a MAE chinez.

Yu a adăugat într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al ministerului: China a fost întotdeauna o forţă fermă pentru prezervarea şi promovarea păcii şi stabilităţii în lume, a adăugat ea,

În raportul publicat marţi de serviciile de informaţii americane, China este plasată printre statele cele mai susceptibile să ameninţe interesele SUA, alături de Rusia, Iran şi Coreea de Nord.

China are interese comune cu SUA, însă diplomaţia sa orientată din ce în ce mai mult spre resursele naturale şi moderinzarea sa militară figurează printre factorii ce o fac o provocare complexă, raportează serviciile secrete americane într-un raport strategic cvadrienal, care trasează lista priorităţilor serviciilor de informaţii americane pentru următorii patru ani.

Publicarea raportului survine înainte de summitul G20 programat pentru săptămâna viitoare, în contextul în care diferendele comerciale dintre cele două puteri par a se agrava, după ce China a depus luni o plângere pentru protecţionism împotriva SUA la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite