Voronin a discutat cu ambasadorii SUA şi Rusiei despre situaţia din R.Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova a fost terenul întâlnirilor dintre Voronin şi ambasadorii american şi rus, cu care a discutat despre evenimentele petrecute în ultima perioadă în ţara sa.

Preşedintele moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin s-a întâlnit cu ambasadorul american la Chişinău, Asif J. Chaudhry, şi cu cel al Rusiei, Valeri Kuzmin, cu care a discutat despre evoluţia evenimentelor din ultima perioadă din R. Moldova.

Vladimir Voronin a subliniat faptul că cele cinci principii, lansate recent de PCRM, ar trebui să devină baza dialogului politic şi al consensului, în interesul societăţii şi al ţării în general, după cum se arată în comunicat.

La rândul său, "ambasadorul Asif J. Chaudhry a subliniat mesajul preşedintelui Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului SUA, John Kerry, care apreciază alegerile parlamentare anticipate drept un eveniment important pentru Republica Moldova şi încurajează dialogul politic în perioada post-electorală", adaugă comunicatul.

Kerry consideră că R. Moldova nu este o victimă a aşezării sale între sferele de influenţă ale Occidentului şi ale Rusiei, ci, din contră, ţara "poate fi şi trebuie să fie o punte între Europa Centrală şi de Est". comunicatul.

Voronin şi ambasadorul american au examinat şi perspectivele dezvoltării dialogului moldo-american, inclusiv în cadrul programului "Provocările Mileniului", prin care Chişinăul primeşte asistenţă financiară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite