Muzeul STASI este atât de popular încât riscă să dea faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul STASI este atât de popular încât riscă să dea faliment
Muzeul STASI este atât de popular încât riscă să dea faliment

Muzeul poliţiei secrete din Republica Democrată Germană, STASI, este în prag de faliment din cauza numărului mare al vizitatorilor adolescenţi care nu plătesc bilet de intrare.

"Ne bucurăm că atât de mulţi elevi vin să ne viziteze. Dar costurile asociate vizitelor şcolare depăşesc capacităţile noastre financiare", a declarat marţi directorul muzeului din Berlin, istoricul Hubertus Knabe. "Suntem victima propriului nostru succes", a adăugat el.

Peste 80.000 de elevi şi studenţi au vizitat muzeul în 2009, cu 26% mai mulţi decât de obicei, în acest an împlinindu-se 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, 

Bugetul muzeului este în deficit cu 70.000 de euro, potrivit directorului, iar dacă afluxul de adolescenţi neplătitori din prima jumătate a anului se menţine, deficitul se va dubla până în decembrie.

Ministrul federal al culturii, Bernd Neumann, a spus că "ar fi iresponsabil, tocmai la 20 de ani de la căderea Zidului, să nu putem găsi suficiente mijloace pentru a le pune la dispoziţia muzeului".

Fondat în 2000, memorialul este finanţat în comun de statul federal şi oraşul-land Berlin, donaţii şi vânzarea biletelor de intrare. A avut 250.000 de vizitatori în 2008, jumătate dintre fiind adolescenţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite