S&P a revizuit de la ”stabil” la ”negativ” perspectiva notei Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de rating Standard and Poor's (S&P) a revizuit, marţi, perspectiva notei datoriei Greciei de la "stabil" la "negativ" din cauza unor "întârzieri" în aplicarea planului de economii solicitat de creditorii internaţionali, relatează AFP.

Agenţia, care menţine pentru moment nota CCC a ţării, asigură că o retrogradare este "posibilă" din cauza "traiectoriei economice a ţării care se înrăutăţeşte" şi a "întârzierilor în aplicarea programului de reducere a deficitelor" solicitat de troika UE-BCE-FMI în schimbul ajutorului său financiar.

Pentru a face faţă dificultăţilor sale de finanţare, Grecia a obţinut în martie o linie de credit de 130 de miliarde de euro acordată de Fondul Monetar Internaţional, Banca Centrală Europeană şi Uniunea Europeană, amintește Agerpres.

În contextul în care misiunea celor trei finanţatori se află actualmente la Atena, S&P consideră că guvernul grec "se confruntă cu dificultăţi în a face noi economii" pentru a putea îndeplini condiţiile puse pentru deblocarea unei noi tranşe de ajutor.

"Noi considerăm că este probabil ca Grecia să fie obligată să solicite un ajutor suplimentar de 7 miliarde", a apreciat S&P într-un comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite