Ruşii din Kaliningrad cer demisia lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de simpatizanţi ai partidelor de opoziţie şi membri ai unor organizaţii publice au participat sâmbătă la un miting de protest în enclava rusă Kaliningrad. Manifestanţii au cerut demisia guvernatorului regiunii Gheorghi Boos şi a premierului Vladimir Putin (foto).

Acţiunea de protest, la care au participat între 7.000 şi 12.000 de persoane, a fost provocată de creşterea tarifelor la utilităţi, a taxelor pentru înmatricularea autoturismelor şi menţinerea restricţiilor vamale pentru autoturismele din import.

Manifestanţii au fluturat drapelul Partidului Comunist, al Partidului Liberal-Democrat, condus de ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, şi steagul  formaţiunii „Patrioţii Rusiei", au notat redactorii de la RIA Novosti.

„Prin acest miting, locuitorii Kaliningradului arată restului populaţiei cum trebuie să lupte pentru propriile drepturi", a declarat copreşedintele formaţiunii democratice Solidarnost, Boris Nemţov, venit de la Moscova pentru a participa la acţiunea de protest.

Într-o declaraţie pentru presă, Nemţov a mai spus că actuala politică a Kremlinului a determinat unirea tuturor forţelor de opoziţie într-un front comun.

„Toţi ne-am unit. De la Solidarnost până la comunişti. Acţiunea de astăzi este doar începutul protestelor în masă care vor cuprinde întreaga Rusie", a estimat Nemţov. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite