Rusia înăspreşte tonul faţă de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin

Federaţia Rusă îşi exprimă preocuparea în legătură cu acceptul României de a găzdui pe teritoriul său interceptoare de rachete americane terestre, se menţionează într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, dat publicităţii vineri seară.

„Desigur, avem unele îngrijorări în această privinţă. Avem nevoie de unele clarificări. Vom aborda această problemă în cadrul contactelor cu partenerii noştri americani şi europeni", se spune în comunicatul diplomaţiei ruse.

Mai citeşte şi:

Scutul, întors pe toate feţele de presa lumii

Instalarea componentelor sistemului SUA antirachetă în România ar putea complica dialogul de încredere între Rusia şi SUA, consideră preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Dumă, Konstantin Kosacev, şeful delegaţiei ruse la APCE.

Moscova nu-şi dezvăluie contramăsurile

Vorbind despre contramăsurile pe care Rusia le-ar putea lua în replică la implementarea unor elemente ale scutului american antirachetă în România, ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a afirmat că acum nu este momentul în care Moscova să-şi dea în vileag toate gândurile şi planurile prin intermediul agenţiilor de presă.

Fostul comandant al Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul în rezervă Viktor Kravcenko, susţine că Rusia ar trebui să-şi reconsidere obiectivele Flotei sale din Marea Neagră, cu baza în Sevastopol (sudul Ucrainei) şi să ia măsuri urgente pentru consolidarea potenţialului militar al acesteia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite