Rusia: Ministerul de Interne doreşte să achiziţioneze vehicule blindate uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma franceză a livrat Rusiei nave de război marca Mistral
Firma franceză a livrat Rusiei nave de război marca Mistral

Ministerul de Interne al Rusiei doreşte achiziţionarea mai multor vehicule blindate uşoare, fiind în negocieri cu firma franceză Panhard Defense, după cum anunţă ediţia online a cotidianului Kommersant.

Conform sursei citate, cele două părţi au avut prima rundă de negocieri în urmă cu câteva luni, la Paris, atunci când în noiembrie 2009, în Capitala Franţei, a avut loc salonul Milipol.

Kommersant precizează că Ministerul de Interne al Rusiei a informat, într-un comunicat, că guvernul de la Moscova e pe punctul de a achiziţiona aceste vehicule. „Rusia a obţinut un acord prealabil pentru o eventuală livrare a unui vehicul blindat, pentru a testa şi vedea dacă achiziţia în serie este raţională”, precizează comunicatul.

Potrivit directorului Panhard, Christian Mons, citat de ediţia online a Kommersant, Rusia este interesată de „manevrabilitatea acestor vehicule blindate şi a capacităţii lor de a trece peste obstacole, care sunt net superioare materialului blindat tradiţional”.  Conform cotidianului rusesc, negocierile dintre cele două părţi continuă, însă nu la nivel oficial.

„Începerea cooperării depline şi complete între Ministerul rus de Interne şi societatea Panhard ar putea fi anunţată în iunie, la Salonul Internaţional pentru Apărare Eurosatory-2010 de la Paris”, precizează ziarul.

Franta şi-a dat anterior acordul pentru vânzarea unei nave din clasa Mistral Ministerului rus al Apărarii. Aceasta navă puternică poate transporta până la 900 de persoane, precum şi elicoptere şi tancuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite