Românii calificaţi, preferaţi pe piaţa muncii din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greva va afecta şi serviciile publice din Bruxelles
Greva va afecta şi serviciile publice din Bruxelles

Personalul calificat provenind din România este din ce în ce mai căutat în Belgia, în condiţiile în care 20 la sută din firmele belgiene angajează profesionişti din străinătate.

„O firmă din cinci se orientează spre străinătate pentru a găsi talentele pe care nu le mai găseşte în Belgia. În acest context, România pare foarte apreciată", scrie publicaţia belgiană „ Express ".

De ceva vreme, Michel Dierickx, manager pentru Resurse Umane la compania Dalkia, a renunţat la profesioniştii polonezi, dat fiind că aceştia nu stăpânesc prea bine limba franceză.

Însă atenţia lui Michel Dierickx se îndreaptă spre România, unde profesioniştii sunt în general bine pregătiţi, iar franceza nu este un obstacol pentru ei.

Românii şi bulgarii ar putea primi acces pe piaţa muncii din Belgia de la 1 ianuarie 2012, după ce Flandra, ultima regiune belgiană care se opunea acestei măsuri, a renunţat la veto, conform Euractiv.com.

Potrivit cotidianului Sega, decizia urmează să fie adoptată oficial în această săptămână de o „comisie mixtă" reprezentând flamanzii, valonii şi regiunea Bruxelles.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite