Romanii vor sa mearga pe jos alaturi de europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul format din reprezentanti ai statelor membre ale Uniunii Europene si din Romania vor inainta institutiilor europene un raport care releva ce doresc cetatenii europeni de la cei care ii conduc.

Grupul format din reprezentanti ai statelor membre ale Uniunii Europene si din Romania vor inainta institutiilor europene un raport care releva ce doresc cetatenii europeni de la cei care ii conduc. Declaratia Cetatenilor din Orasul de Maine promoveaza mersul pe jos, cu bicicleta si transportul public, o mai buna pastrare a zestrei culturale si o mai buna guvernare la nivel local - acestea sunt dorintele cetatenilor europeni cand sunt intrebati despre viitorul oraselor lor. Declaratia a fost realizata de 26 de persoane, carora li s-a cerut sa discute despre rezultatele unui numar de proiecte de cercetare privind dezvoltarea urbana. Conferinta cetatenilor s-a bazat pe un proiect de cercetare al UE - RAISE - si a dat cetatenilor o sansa sa isi spuna direct ingrijorarile. ,Decizii responsabile inseamna sa iei in calcul si punctele de vedere al celor afectati direct de ele" considera comisarul european pentru stiinta si cercetare, Janez Potocnik. Declaratia spune ca ,reprezentam 10% din cei mai bogati oameni ai lumii. Acum este timpul sa actionam. Este o necesitate sa ne schimbam obiceiurile de mobilitate, trebuie sa ne impunem restrictii in folosirea masinilor individuale, iar utilizarea sanatoasa a pamantului sa fie prim-obiectiv in planificarea urbana". Ideea realizarii Declaratiei Cetatenilor vine dintr-un proiect de cercetare RAISE finantat de Comisia Europeana, avand parteneri din Italia, Austria, Belgia, Romania si Polonia.
Reprezentantul Romaniei a fost George Sebastian Ditu, in varsta de 26 de ani, din Ploiesti. Este gestionar la un depozit de marfa si student la Universitatea de Petrol si Gaze. Face parte din clasa mijlocie din Romania si a decis sa participe la aceasta conferinta pentru a face cunoscute lumii problemele cu care se confrunta cetatenii Romaniei, considerand ca multe dintre acestea pot fi rezolvate prin accederea la UE. Numarul aplicatiilor venite din diferite tari a fost neuniform, dar s-au strans 570 de aplicatii. Tara candidata la Uniunea Europeana care a avut cele mai multe aplicatii a fost Romania, si de aceea a si fost aleasa ca al 26-lea stat participant.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite