Ungurii vor să adopte ora României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungurii vor să adopte ora României
Ungurii vor să adopte ora României

Mii de persoane au semnat o petiţie prin care solicită guvernului maghiar să adopte acelaşi fus orar cu România.

„Suntem un grup de maghiari sătui de zilele de iarnă scurte, de întuneric şi de depresiile cauzate de acestea. Vrem ca Ungaria să devină o ţară mai bună, mai luminoasă, o ţară în care să fie mult mai plăcut să trăieşti“, îşi motivează demersul iniţiatorii petiţiei.

Speră să diminueze numărul de sinucideri

Mişcarea „TimeZoneJump 2009 Hungary“ a fost pornită de jurnaliştii de la index.hu, cel mai mare portal de ştiri din Ungaria.

„Ţara ar trebui să schimbe fusul orar, de la GMT+1, la un altul mult mai prietenos şi mai luminos, GMT+2“, se arată în textul petiţiei, postat pe www.petitiononline.com/timezone/petition.html.

„E deja întuneric la Budapesta atunci când soarele încă străluceşte la Madrid. Ambele oraşe aparţin aceluiaşi fus orar, dar există, în timp real, o diferenţă de 60 de minute între ele“, se mai arată în petiţie.

„Scopul nostru este să mutăm Ungaria într-un fus orar care este împărţit momentan de naţiuni bogate şi vesele, precum Finlanda, Grecia, România, Ucraina şi Israel. Lăsaţi Ungaria să redevină ţara însorită care era înainte de a se inventa fusurile orare!“, se încheie textul petiţiei.

Printre beneficiile invocate de iniţiatorii petiţiei se numără reducerea riscului de apariţie a depresiilor. „Există studii care au scos în evidenţă faptul că întunericul favorizează consumul de alcool şi duce la depresii”, a menţionat psihologul clujean Lucia Alb.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite