Chişinău: Protest în faţa ambasadei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinău: Protest în faţa ambasadei României
Chişinău: Protest în faţa ambasadei României

Zeci de tineri din Republica Moldova, membri ai grupului de iniţiativă "Spirit Românesc", au organizat astăzi un protest de câteva minute, în faţa Ambasadei României la Chişinău. Ei sunt nemulţumiţi de prevederile legislaţiei româneşti potrivit căreia solicitanţii de viză trebuie să prezinte dovada deţinerii unui cont bancar de cel puţin 500 de euro.

Ambasada României a evitat să facă orice fel de comentarii cu privire la acest subiect.

Tinerii moldoveni au depus la cutia poştală a ambasadei copii din hârtie ale bancnotelor de 500 de euro cu inscripţia "..mi-e dor de România".

Aflat într-o vizită în Republica Moldova la începutul acestei luni, vicepreşedintele comisiei pentru politică externă din Senatul României, Viorel Badea, a declarat că impunerea acestor condiţii la obţinerea vizelor este cerută de UE, din moment ce România tinde să adere la zona Schengen, informează Agerpres.

România este un stat care face parte din UE şi trebuie să-şi asume atât drepturile, cât şi obligaţiile. Ministerul Afacerilor Externe a făcut tot posibilul ca să "îndulcească" obţinerea vizelor prin faptul că odată cu prezentarea dovezii de deţinere a 500 de euro în cont, nu trebuie să fie prezentate acte care ar demonstra că solicitantul are această sumă de bani de cel puţin şase luni, a mai spus Badea.

"Ceea ce putem noi să facem este să forţăm negocierile cu UE pentru a putea acorda în mod facilitat vize pentru anumite grupuri de cetăţeni", a declarat diplomatul român.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite