Presa internaţională: Noul premier al României, un economist respectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa internaţională: Noul premier al României, un economist respectat
Presa internaţională: Noul premier al României, un economist respectat

La scurt timp după declaraţia preşedintelui României privind noul premier desemnat, presa internaţională începe să comenteze decizia politică. Traian Băsescu îşi impune dorinţa de a numi un şef de guvern expert în economie şi cu experienţă în instituţii financiare internaţionale pentru a gestiona criza economică, titrează agenţia spaniolă de presă EFE.

Citiţi şi:


După ce respinge propunerea opoziţiei de a-l desemna pentru funcţia de premier pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şeful statului anunţă joi desemnarea economistului independent Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României, drept nou prim-ministru, după căderea guvernului de la Bucureşti în urma unei moţiuni de cenzură.

Noul premier Lucian Croitoru are la dispoziţie zece zile pentru a propune o echipă guvernamentală, care trebuie să obţină sprijinul unei majorităţi simple a parlamentului de la Bucureşti, transmite EFE.

Agenţia mai aminteşte că partidele de opoziţie, care controlează 65% din legislativ, îl propuseseră în unanimitate pe popularul primar al oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, drept şef al unui executiv de tehnocraţi, care să conducă ţara în mod tranzitoriu cel puţin până la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

  • Lucian Croitoru, în vârstă de 52 de ani, a fost reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional timp de patru ani şi a lucrat la Banca Mondială, adaugă sursa.


Şeful statului român l-a nominalizat pe respectatul consilier al băncii centrale Lucian Croitoru în funcţia de prim-ministru
, încercând astfel să răspundă unei recesiuni economice dublate de o criză guvernamentală, titrează Reuters.

Este un specialist, iar nominalizarea acestuia este bună
, declară pentru agenţia de ştiri Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, de la ING Bank din Bucureşti.

Investirea lui Croitoru în fruntea guvernului va ajuta România să convingă Fondul Monetar Internaţional să ofere statului o nouă tranşă din împrumutul de 20 de miliarde de euro necesar ieşirii din criză, transmite AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite