România va fi monitorizată şi postaderare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precizând că amânarea aderării României "nu ar aduce niciun beneficiu", purtătorul de cuvânt al Partidului Social-Democrat german (SPD) în Bundestag, Axel Schaefer, a recomandat României şi

Precizând că amânarea aderării României "nu ar aduce niciun beneficiu", purtătorul de cuvânt al Partidului Social-Democrat german (SPD) în Bundestag, Axel Schaefer, a recomandat României şi Bulgariei să ceară ele însele continuarea monitorizării progreselor lor de către UE şi după data de 1 ianuarie 2007. "Aceasta ar fi o măsură care va aduce încrederea parlamentarilor germani şi a europenilor, în general", a declarat politicianul.
Fără Constituţie, nicio extindere a UE după România şi Bulgaria
Bila albă înregistrată de România chiar înaintea integrării europene, potrivit politicianului, este că a ratificat Tratatul Constituţional al UE. "Fără Tratat, după România şi Bulgaria, Uniunea, nu vor mai exista alte ţări care să primească statut de membru plin al UE", a declarat parlamentarul.
Regrete pentru că statutul minorităţilor nu a fost adoptat
În ceea ce priveşte situaţia minorităţilor, România este un exemplu pentru întreaga Europă, a declarat Schaefer.
Totuşi, contrar declaraţiilor recente ale colegei lor la Bucureşti, Susanne Kastner, vicepreşedintă a Bundestagului, Schaefer şi colegul său de partid Markus Meckel şi-au exprimat regretul că nu a fost adoptat încă statutul minorităţilor, apreciind ca pozitivă acceptarea unei "autonomii culturale". "Problema rromilor nu este o chestiune naţională, UE trebuie să-şi asume răspunderea pentru situaţia lor. Rromii sunt o problemă europeană", a declarat Meckel.
A fi membru al Uniunii este altceva decât a fi membru NATO sau ONU, a subliniat Schaefer. Germania va lua, pe cinci aprilie, o decizie privind începerea procedurilor de ratificare a Tratatului de aderare a României, a declarat Schaefer. Procedura de ratificare fiind una complicată, ea va dura cu siguranţă până în octombrie, a adăugat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite