România, avertizată de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iritat de campania electorală desfăşurată de partidele politice din România pe teritoriul Republicii Moldova în vederea scrutinului din 30 noiembrie, regimul Voronin lansează avertismente spre

Iritat de campania electorală desfăşurată de partidele politice din România pe teritoriul Republicii Moldova în vederea scrutinului din 30 noiembrie, regimul Voronin lansează avertismente spre Bucureşti.

Diplomaţia de la Chişinău a transmis MAE român o notă verbală în care afirmă că deţine informaţii privind posibile încercări de provocări care ar putea avea loc în următoarele zile, având ca pretext declaraţii publice cu tentă de insinuări la statalitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În nota înmânată miercuri unui reprezentant al Ambasadei României în Republica Moldova, Ministerul de Externe de la Chişinău cere Bucureştiului „să manifeste prudenţă şi vigilenţă sporită în ceea ce priveşte declaraţiile publice în zilele următoare ale oficialilor români şi ale reprezentanţilor minorităţii române din Republica Moldova“.

Purtătorul de cuvânt al MAE român, Cosmin Boiangiu, a precizat că, din nota autorităţilor de la Chişinău „reţinem inclusiv dorinţa acestora privind dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale în beneficiul ambelor state“.

Avertismentul a avut loc cu numai patru zile înainte de Ziua Naţională a României şi chiar în timp ce Filip Teodorescu, ambasadorul român la Chişinău, susţinea o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, se va afla azi în capitala Republicii Moldova la summitul Iniţiativei Central-Europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite