România va aproviziona estul Ungariei cu apă potabilă in următorii 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza unui acord ce va fi semnat între sistemul de alimentare cu apă din judeţul Bekes din Ungaria şi oraşul Arad, sute de mii de locuitori din estul Ungariei vor fi aprovizionaţi cu apă potabilă din România în următorii 50 de ani, informează cotidianul ungar Nepszabadsag şi portalul Caboodle.hu.

Mai citiţi şi:

Apa conteselor vieneze este acum o afacere de milioane FOTOREPORTAJ

România va pompa zilnic până la 36.000 de metri cubi de apă potabilă în sistemul ungar de alimentare cu apă pentru a dilua concentraţia de arsenic din apa locală, a declarat Anna Krisztovan, purtător de cuvânt din cadrul sistemului de alimentare cu apă din judeţul Bekeş.

În sud-estul Ungariei, arsenicul din apa potabilă constituie o problemă de foarte mult timp. În baza unui program guvernamental din anii 1980, concentraţia de arsenic din apa potabilă fusese redusă la 30 de micrograme la litru, dar aceasta este cu mult peste limita de 10 micrograme din Uniunea Europeană, scrie portalul ungar.

Apa din acea zonă mai conţine procente semnificative de nitriţi şi bor, potrivit Annei Krisztovan, care a precizat că planul de construcţie a unei conducte de 30 km care să facă legătura cu România şi cumpărare a unei ape potabile de o calitate bună pentru aproximativ 300.000 de locuitori este mai ieftin să decât încercările anterioare de purificare a apei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite