Vlad Filat pariază pe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a acceptat să dialogheze cu jurnaliştii „Adevărului”, sâmbătă dimineaţa, la Bucureşti, în apartamentul în care a locuit pe durata vizitei în România.

Filat a vorbit, în exclusivitate pentru ziarul nostru, despre paşii pe care urmează să-i facă ţara sa în politica externă. Premierul de la Chişinău nu a avut un ton emoţional atunci când s-a referit la relaţiile dintre România şi Republica Moldova, preferând să menţină discuţia într-un registru pragmatic.

Citiţi şi:


În dialogul „La masa Adevărului”, pe care îl veţi putea citi mâine în paginile ziarului nostru, Vlad Filat a declarat, printre altele, că Republica Moldova mizează pe România în ceea ce priveşte sprijinul şi asistenţa necesare în procesul integrării europene.

În legătură cu situaţia Transnistriei, prim-ministrul moldovean a fost cât se poate de tranşant, excluzând o desprindere politico-administrativă a Tiraspolului de Republica Moldova. Vlad Filat nu a ocolit nici aspectele care ţin de relaţia cu Moscova.

Autorităţile de la Chişinău au două condiţii despre care spun că nu sunt negociabile: demnitatea în raporturile cu Kremlinul şi respectarea interesului naţional al Republicii Moldova.

Nuanţările în acest sens ale premierului Filat sunt cât se poate de lămuritoare şi le veţi putea lectura mâine, integral, în cadrul dialogului „La masa Adevărului”.

Voronin, la mâna justiţiei

Şeful guvernului moldovean a mai spus că adevărata faţă a regimului comunist s-a văzut cu ocazia evenimentelor din aprilie 2009. Fostul preşedinte Vladimir Voronin este, potrivit lui Vlad Filat, la mâna justiţiei.

Aceasta va stabili gradul de implicare al liderului PCRM în reprimarea manifestaţiilor ce au urmat alegerilor parlamentare. În privinţa alegerii noului preşedinte al Republicii Moldova, premierul de la Chişinău a lăsat să se înţeleagă faptul că această procedură ar putea ocoli Parlamentul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite