Români însemnaţi cu stampile de jandarmii francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români însemnaţi cu stampile de jandarmii francezi
Români însemnaţi cu stampile de jandarmii francezi

Controversã! Aceasta a fost urmarea dupã ce o unitate de jandarmerie francezã, din regiunea Essonne, a folosit o metodã neobişnuitã de identificare a imigranţilor, informeazã publicaţia francezã "Liberation".

Operaţiunea avea ca scop aducerea la cunoştinţă grupului de bulgari şi români a unei dispoziţii a prefecturii, prin care erau obligaţi să părăsească teritoriul, în cursul lunii.

Astfel, pentru a facilita controlul a peste 100 de romãni şi bulgari care locuiau ilegal într-o tabarã improvizatã în apropiere de localitãţile Ormoy şi Villabe, jandarmii francezi au ştampilat persoanele luate în evidenţã.

Mãsura aceasta a fost aplicatã pentru a evita identificarea şi verificarea unei persoane de douã ori. Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, a declarat cã procedura este “nepotrivitã” într-o astfel de situaţie.

“Nu suntem vite”

Asociaţia "Solidaritate cu familiile române" şi-a exprimat surprinderea privind această măsură. "Nu suntem vite", a protestat una din persoanele controlate.

“Acesta nu este un mod de a trata fiinţele umane” declară militantul Yves Bouyer, membru al asociaţiei. Procesul acesta ne aminteşte de numerele atribuite evreilor în cel de-al doilea Razboi Mondial.

Citiţi mai multe pe adevarul.es şi adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite