65.000 buletine de vot pentru ambasadele şi consulatele Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
65.000 buletine de vot pentru ambasadele şi consulatele Republicii Moldova
65.000 buletine de vot pentru ambasadele şi consulatele Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) va trimite misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova din străinătate aproape 65.000 buletine de vot, potrivit solicitărilor făcute de misiunile diplomatice.

Pe de altă parte, numărul de alegători înscrişi oficial în baza de date a ambasadelor şi consulatelor este de 17.500 persoane.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a motivat numărul mai mare de buletine de vot pentru a evita speculaţiile în situaţiile în care la urne ar putea să se prezinte mai mulţi alegători decât cei înscrişi pe liste, transmite Agerpres.

La secţiile de votare deschise în Italia - Consulatul de la Bologna şi Ambasada de la Roma vor fi expediate câte 5.000 de buletine de vot, deşi, potrivit legislaţiei, capacitate a unei secţii de votare este de 3.000 de alegători.

"La 5 aprilie la Bologna au votat fără aglomeraţie şi fără alte incidente 3.388 de cetăţeni şi ar mai fi reuşit să voteze şi alte persoane, dacă s-ar fi prezentat la secţia de votare", a motivat Iurie Ciocan această decizie.

De asemenea, la Ambasada şi Consulatul Republicii Moldova din România vor fi expediate 5.000, respectiv, 3.000 de buletine.

La alegerile anticipate din 29 iulie peste hotarele ţării vor fi deschise 33 de secţii de votare, în conformitate cu numărul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova.

La alegerile din 5 aprilie, la urnele amenajate la misiunile diplomatice din străinătate s-au prezentat circa 16.800 de cetăţeni ai Republicii Moldovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite