Noul guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri
Noul guvern al Republicii Moldova va fi învestit vineri

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, urmează să fie învestit la şedinţa parlamentului care se va desfăşura vineri, 25 septembrie, anunţă corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu.

Mai citiţi şi:

  • Chişinău: Vlad Filat, desemnat premier
  • Republica Moldova: Noul premier are 15 zile pentru a-şi forma cabinetul
  • Curtea Constituţională îl recunoaşte pe Mihai Ghimpu preşedinte interimar
  • Chişinăul renunţă la vizele pentru român
  • Alegerea lui Mihai Ghimpu în fruntea Parlamentului este legală
  • Preşedintele Parlamentului moldovean se declară promotorul unirii Republicii Moldova cu România


Şedinţa a fost anunţaţă luni de Filat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai societăţi civile şi mediului de afaceri în cadrul căreia sunt puse în discuţie priorităţile pentru viitorul guvern.

Vlad Filat a fost desemnat premier de către preşedintele interimar, Mihai Ghimpu la finele săptămânii trecute. El este candidatul la această funcţie din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, formată din patru partide parlamentare necomuniste, care deţin majoritatea în legislativ.

Liderii AIE au anunţat că vor învesti guvernul la începutul acestei săptămâni. Filat declara săptămâna trecută că au fost deja definitivate programul de guvernare şi componenţa guvernului, din care ar urma să facă parte reprezentanţi ai celor patru partide.

Până atunci, în Republica Moldova activează un guvern condus de premierul interimar Vitalie Pârlog, în condiţiile în care aproape jumătate dintre miniştri şi-au dat demisia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite