Republica Moldova: Marian Lupu are susţinere pentru a fi ales preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, a declarat că „cel puţini opt deputaţi comunişti vor vota pentru Marian Lupu şi vom crea condiţiile pentru ca ei să formeze o fracţiune parlamentară separată de PCRM”, anunţă Unimedia.md.

Politicianul a mai precizat că alegerile pentru şeful statului vor avea loc, cel mai probabil, pe 7 decembrie 2009, după cum anunţă sursa citată.

Amintim că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) deţine 53 de mandate de deputat şi mai are nevoie de încă opt voturi de la deputaţii Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) pentru alegerea şefului statului. În caz de eşec, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Până în acest moment, Partidul Comuniştilor este divizat între două poziţii: să participe la alegerea preşedintelui ţării sau să boicoteze aceste alegeri. Astfel, în timp ce deputaţii Vladimir Ţurcanu şi Victor Stepaniuc optează pentru alegerea şefului statului, liderul PCRM Vladimir Voronin şi alţi deputaţi din anturajul său, printre care Grigore Petrenco şi Mark Tkaciuk, sunt de părere că PCRM ar trebui să boicoteze alegerile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite