VIDEO Republica Moldova: Un alt poliţist condamnat pentru tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Chişinău, mulţi tineri au fost bătuţi mişeleşte de poliţie pe 7 aprilie 2009
La Chişinău, mulţi tineri au fost bătuţi mişeleşte de poliţie pe 7 aprilie 2009

Procuratura municipiului Chişinău a decis să aresteze încă un poliţist pentru dosarul „7 aprilie 2009”, atunci când, la manifestaţiile din Republica Moldova, participanţii au fost bătuţi şi torturaţi de unele organe de ordine.

Conform Unimedia.md, un inspector de poliţie din cadrul secţiei criminale al CPs Rîşcani, învinuit de tortură, a fost chemat în instanţă de Procuratura Generală.

După cum anunţă sursa citată, poliţistul este învinuit de procurori că, la 9 aprilie 2009, în biroul său, cu scopul de a obţine informaţii despre participanţii la manifestaţiile din 7 aprilie anul curent, a aplicat multiple lovituri unei persoane reţinute şi bănuite de implicarea la acţiunile de dezordine în masă.

Dacă va fi recunoscut vinovat în comiterea infracţiunii incriminate, inspectorul secţiei poliţiei criminale riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Până în prezent la Procuratura Generală a Republicii Moldova au fost depuse 106 plângeri legate de rele tratamente şi aplicarea torturii în urma evenimentelor din aprilie. În baza acestor plângeri au fost iniţiate 43 de cauze penale, în judecată fiind trimise 6 dosare în privinţa a 11 colaboratori de poliţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite