Republica Moldova nu va avea un nou preşedinte prea curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova nu va avea un nou preşedinte prea curând
Republica Moldova nu va avea un nou preşedinte prea curând

Pentru că Partidului Comunişilor nu îşi schimbă poziţia, iar modificarea legislaţiei presupune o procedură îndelungată, Republica Moldova nu va avea prea curând un nou preşedinte, este de părere expertul Victor Josu, scrie publicaţia rusă Vremia Novostei.

Republica Moldova nu va vedea prea curând un nou preşedinte, întrucât Partidul Comuniştilor îşi susţine poziţia cu tărie, a declarat expertul moldovean Victor Josu. 

Citiţi şi
:


Situaţia ambiguă legată de alegerea şefului statului arată că elita politică ai Republicii Moldova deocamdată nu este pregătită pentru un sistem parlamentar.

În caz că politicienii profesionişti nu pot alege preşedintele, ei ar putea să înapoieze acest drept poporului, pe care l-a avut până în 2001, scrie cotidianul rus.

Acest lucru nu este uşor de realizat. Alianţa de la conducere nu are un număr suficient de voturi pentru modificarea Constituţiei în acest sens. Iar reîntoarcea la situaţia în care preşedintele este ales direct de popor, printr-un referendum constituţional, presupune o procedură destul de îndelungată, a afirmat el pentru Vremia Novostei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite