Rata şomajului ajunge la 7,7 % în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, rata şomajului în Germania a scăzut, în mai, în timp ce preţurile de retail au crescut, pe fondul reluării creşterii economice în Germania, anunţă AP.

Rata şomajului a scăzut la 7,7 % din totalul populaţie active, cel mai scăzut nivel din decembrie 2008, de la 8,1 % în aprilie.

În aceste vremuri dificile, piaţa muncii ne-a dat veşti bune, a declarat ministrul Muncii, Ursula von der Leyen, la Berlin, observând că repercusiunile crizei economice de anul trecut 'au fost limitate'.

Potrivit AP, în cadrul celor 16 state din zona euro, rata şomajului a ajuns la recordul de 10,1 % în aprilie, cu aproximativ 16 milioane de şomeri, potrivit datelor prezentate marţi de Oficiul European de Statistică.

Preţurile de retail au crescut cu 1 % în aprilie faţă de luna martie, conform estimărilor analiştilor, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (Destatis).

În Germania, rata şomajului în luna mai a fost cea mai scăzută din 1992, şi a 11-a scădere consecutivă. Numărul şomerilor a scăzut la 45.000, de aproape trei ori mai mare faţă de cât estimau analiştii.

Germania a recurs la scurtarea programului de lucru, astfel încât companiile să nu concedieze mulţi angajaţi, pe fondul crizei economice, iar programul să redevină full-time odată cu reluarea creşterii economiei.

Ceea ce înseamnă că acum vor fi angajaţi mai puţini lucrători, dar şi că 'ultima rată a şomajului este doar puţin mai mare decât la finalul creşterii economice anterioare', apreciază Timo Klein, economist la IHS Global Insight.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite