Raid în Europa, în cadrul luptei contra drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de mandate de arestare au fost emise, marţi, într-un raid antidrog împotriva a două reţele, în nordul Italiei şi în alte cinci ţări europene, respectiv Serbia, Slovenia, Muntenegru, Ungaria şi Elveţia, a anunţat poliţia italiană.

Prima reţea opera în regiunea oraşului Milano şi în alte provincii din nordul Italiei, şi anume Como, Torino şi Genova, potrivit Mediafax. La această operaţiune, lansată în zori, au participat circa 300 de poliţişti.

Cea de a doua reţea, cu caracter internaţional, era alcătuită, în majoritate, din cetăţeni sârbi, muntenegreni şi sloveni, iar liderii acesteia se aflau în Slovenia şi Serbia. Această reţea a organizat, între 2007 şi 2009, prin baze în Europa şi America de Sud, importul şi comercializarea unor importante cantităţi de cocaină.

Operaţiunea a putut fi organizată prin cooperarea dintre Direcţia naţională de luptă contra mafiei, Interpol şi poliţiile din Belgrad şi Ljubljana.

Au putut fi puse în executare, pe loc, 79 din cele 105 mandate de arestare, dintre care 57 în Italia. Însă, liderul organizaţiei cu baza în Balcani, Darko Sarici, căutat de mai mulţi ani, este dat, în continuare, în căutare, deşi fratele lui, Dusko, a fost arestat în Muntenegru.

"Patru suspecţi au fost arestaţi în Serbia", a precizat procurorul sârb Miljko Radisavljevici. Procesul împotriva lui Darko Sarici, judecat în contumacie, şi altor şase suspecţi, pentru trafic de cocaină, a fost deschis, în septembrie, în Serbia. Doi dintre acuzaţi au acceptat să colaboreze şi beneficiază, de-acum, de un program de protecţie.

"Organizaţia de trafic de droguri anihilată astăzi (marţi), după o lungă şi dificilă anchetă, demonstrează existenţa unui nou canal de aprovizionare cu droguri în Italia şi la Milano, alături de cel tradiţional, gestionat de 'Ndrangheta" (mafia calabreză), a declarat procurorul naţional anti-mafia Piero Grasso, într-o conferinţă de presă, la Milano.

În cadrul anchetei, din 28 februarie 2008, data primei capturi de droguri la Milano, şi până în ianuarie 2009, în Italia au fost capturate aproximativ 700 de kilograme de cocaină, iar în total au fost capturate 3,5 tone, dacă sunt însumate cantităţile raportate de diferite forţe de poliţie din Peninsulă şi străinătate.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite