Radarul antirachetă din Turcia a devenit operaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radarul de avertizare timpurie din cadrul sistemului antirachetă al NATO din Europa a devenit operaţional în Turcia, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe.

Radarul este localizat în oraşul Malatya, la 650 de kilometri est de capitala Ankara, şi este operat de personal turc şi american, a precizat purtătorul de cuvânt.

Turcia este una dintre cele cinci ţări care au acceptat să găzduiască elemente ale scutului antirachetă. România, Portugalia, Polonia şi Spania au acceptat de asemenea să participe.

Singurul stat NATO cu majoritate musulmană, Turcia este un aliat-cheie al Statelor Unite, atât în regiune cât şi la nivel global.

„Faptul că sunt dispuşi să accepte sistemul radar de apărare arată importanţa de a coopera îndeaproape cu Turcia în aceste vremuri critice, deoarece ei pot fi un aliat important şi o influenţă importantă în direcţia Orientului Mijlociu", a declarat secretarul american al Apărării, Leon Panetta, luna trecută, în timpul unei vizite în Orientul Mijlociu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite