R. Moldova şi-a numit noul ambasador la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a semnat decretul de numire a lui Iurie Reniţă în ca ambasador al Republicii Moldova în România. Reniţă are 52 de ani şi a activat mai mulţi ani în MAE de la Chişinău, inclusiv în funcţia de consilier al ministrului.

Noul ambasador al R. Moldova la Bucureşti este de profesie jurnalist şi a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. El a fost reprezentant al Misiunii OSCE în Croaţia, iar în prezent activează în cadrul companiei British American Tobacco - Moldova.

Iurie Reniţă a declarat recent că va urma cu stricteţe programul guvernului de la Chişinău privind construirea unor relaţii speciale şi privilegiate cu România, informează Agerpres. Deschiderea care s-a produs în relaţiile dintre cele două state urmează a fi valorificată, susţine diplomatul, iar una din dimensiuni ţine şi de promovarea intereselor de integrare europeană a Republicii Moldova prin intermediul Bucureştiului.

Ghimpu a semnat astăzi şi decretele privind numirea altor nouă ambasadori, inclusiv în Germania, Franţa, China sau Ucraina. În 2009, după preluarea puterii, autorităţile de la Chişinău au rechemat ambasadori din mai multe state. Motivul invocat a fost incompetenţa persoanelor, promovate pe criterii politice de guvernarea comunistă, care nu ar fi reprezentat corespunzător interesele R. Moldova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite