R. Moldova: Toamna va aduce alegeri prezidenţiale, alegeri parlamentare şi referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (de la stânga la dreapta) Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Marian Lupu
Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (de la stânga la dreapta) Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Marian Lupu

Autorităţile de la Chişinău a decis organizarea unui referendum constituţional la începutul lunii septembrie şi alegeri parlamentare anticipate şi prezidenţiale la începutul lunii noiembrie.

Decizia a fost anunţată astăzi, după o întrevedere la Chişinău cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Oficialul european se află în vizită în Republica Moldova pentru a media negocierile dintre alianţa aflată la guvernare şi comunişti, transmite Agerpres.

Potrivit Unimedia, Parlamentul va fi dizolvat cu 45 de zile înaintea alegerilor, la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie 2010.

 "Nu mai avem dreptul să ratăm, ci să ne mişcăm solidar pentru atingerea obiectivelor noastre", a spus premierul Vlad Filat.

Pe de altă parte, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a declarat că în democraţie există suficiente instrumente pentru a rezolva problemele politice: „Republica Moldova este o ţară europeană. Nicio ţară nu a devenit membru al UE fără a se conforma standardelor europene. Astfel, orice acţiune pentru depăşirea crizei politice şi constituţionale este necesară să fie conformă cu aceste standarde. Consiliul Europei este gata să ofere tot sprijinul pentru decizia adoptată de către AIE. Consiliul Europei şi Comisia de la Veneţia susţine această poziţie a AIE”.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite