O româncă umilită de PwC primeşte doar 750 de lire daune, deşi ceruse 40 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O româncă umilită de PwC primeşte doar 750 de lire daune, deşi ceruse 40 de milioane
O româncă umilită de PwC primeşte doar 750 de lire daune, deşi ceruse 40 de milioane

O româncă aflată în plin război cu firma de audit PricewaterhouseCoopers din Londra de mai bine de trei ani, a obţinut daune de doar 750 de leire, deşi ceruse 40 de milioane de lire sterline, deoarece istanţa londoneză a hotarât că a fost vorba doar de un caz izolat de tratament incorect, scrie "The Telegraph".

Deşi instanţa i-a dat dreptate româncei Mihaela Popa şi a precizat că a fost tratată incorect în perioadă când a lucrat la biroul din Londra al firmei de audit, nu a consideart că femeia merită cei 40 de milioane de lire sterline pe care i-a cerut ca despăgubiri, deorece situaţia de la PwC nu a împiedicat-o să obţină ulterior un post plătit anul cu 66.000 de euro.

Mihaela Popa a demisionat în noiembrie 2006 din postul de contabil al firmei de audit, renunţănd astfel la un  salariu de 41.000 de lire sterline pe an. Ea a intentat proces companiei pentru discriminare şi pentru că a făcut-o să se simtă "ca o prostituată".

Românca în vârstă de 31 de ani, fost contabil judiciar, susţine că PwC a încercat să-i saboteze cariera prin faptul că i-a făcut recomandări de angajare nefavorabile, drept răzbunare că a dat în judecată compania.

Tribunalul Central pentru probleme de muncă din Londra a evaluat că acele recomandări nefavorabile reprezintă doar o situaţie izolată de taratament incorect. În plus, instanţa a arătat că tratamentul la care a fost supusă din partea PwC nu a împiedicat-o să obţină un post la Credit Suisse, din august 2008, plătit cu 66.000 de lire pe an, şi nici nu i-a cauzat româncei vreo pierdere finanicară.

"Se consideră că tratamentul incorect nu a împiedicat-o pe doamna Popa în absolut niciun mod să obţină un loc de muncă şi nici nu a determinat pierderea unui loc de muncă", se arată în decizia instanţei. "Nu se poate invoca în acest caz pierderea unor oportunităţi, este pur şi simplu un caz de prejudiciu adus sentimentelor. În context, considerăm că avem de-a face cu un incident izolat de tratament incorect sau răzbunare", continuă instanţa.

Femeia susţine că i s-a spus că "est-europencele sunt curve"

Românca a mai pierdut un proces cu gigantul de audit financiar în 2007, în care acuza PwC de discriminare rasială şi de concediere incorectă. Compania inteţionează să recupereze de la fosta angajată costurile de judecată, care se pare că ar ajunge la câteva sute de mii de lire.

Mihaela Popa a susţinut în instanţă că un coleg din companie i-ar fi spus că "est-europencele sunt curve" şi că la muncă era numită "porno-Mihaela". Ea a relatat despre cum a fost păcălită de un coleg să intre într-un sex-shop, ajungând bătaia de joc a companiei.

Popa şi-a început cariera la biroul PwC din Bucureşti în 2000, unde a câştigat o bursă de studii pentru un masterat în finanţe în cadrul Universităţii din Chicago. A lucrat apoi pentru o scurtă perioadă de timp la biroul din Chicago al companiei, unde susţine, de asemenea, că a fost discriminată pe considerente rasiale. Mihaela a ajuns la Londra în 2004. A demisionat doi ani mai târziu după mai multe luni în care nu a mers la birou din cauza unor stări de depresie şi anxietate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite