Putin a ordonat conducerii unui lanţ de supermarketuri să reducă preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru rus Vladimir Putin a ordonat conducerii unui supermarket, unde făcea o vizită surpriză, să reducă preţurile, scrie cotidianul Kommersant, citat de AFP.

Vizitând standurile împreună cu responsabilii lanţului de supermarketuri Perekrestok, Putin s-a oprit în faţa unui stand de cârnaţi.

"De ce costă cârnaţii aceştia 240 ruble (7,5 dolari) ? Este normal să fie atât de scump?" a declarat Putin, conform cotidianului Kommersant, citat de AFP.

"Dar sunt cârnaţi de calitate!", s-a apărat Iuri Kobaladzé, directorul pe relaţii comerciale a grupului X5 Retail, proprietar al lanţului de supermagazine. "Uitaţi, cei de aici costa doar 49 de ruble", a adăugat acesta.

"Este prea scump", a replicat primul ministru rus. "Vă pot arăta care este marja voastră de profit", a continuat Putin, ridicând o hârtie. "Pentru acest tip de cârnaţi, marja de profit este de 52%", a continuat acesta.

În raionul de carne, Putin s-a lansat într-o nouă critică împotriva tarifelor supermarketului, estimând că preţul la carnea de porc este de două ori mai mare decât ar trebui să fie.

"Este de două ori mai scump decât ar trebui. Vi se pare normal? Este prea scump!",  i-a spus Putin lui Kobaladze, care a cedat în cele din urmă şi a promis "reducerea preţurilor începând de vineri", informează Interfax.

Înainte de această vizită, Putin a mai cerut, cu ocazia unei şedinţe de guvern, o echilibrare a preţurilor între producători, distribuitori şi consumatori, în numele "echităţii sociale", într-o perioadă în care Rusia trece printr-o perioadă de criză.

Vizita sa de la supermarket intervine la doar câteva săptămâni după episodul foarte teatral al lui Vladimir Putin care, aflat într-o vizită în Sankt Petersburg la o fabrică de ciment, aflată aproape de faliment, a cerut oligarhului Oleg Deripaska, proprietar al fabricii, să semneze un contract, aruncând un stilou în direcţia acestuia.

Rusia se confruntă cu cea mai gravă recesiune din ultimul deceniu, iar rata şomajului se află la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani, ceea ce alimentează temerile de proteste masive, potrivit NewsIn. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite