Putin, în direct cu ruşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respectând tradiţia de pe vremea când era lider al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin a participat la cel de-al şaptelea maraton de întrebări-răspunsuri în direct cu „supuşii”, însă la

Respectând tradiţia de pe vremea când era lider al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin a participat la cel de-al şaptelea maraton de întrebări-răspunsuri în direct cu „supuşii”, însă la primul în calitate de premier şi lider al principalului partid, Rusia Unită.

Timp de mai bine de două ore, el a răspuns, ieri, întrebărilor care i-au fost adresate, inclusiv pe un site de internet special înfiinţat (www.moska-putin.ru).

„Criza financiară mondială, cu care Statele Unite ale Americii au contaminat lumea întreagă, a molipsit şi Rusia”, a spus el la începutul emisiunii „O conversaţie cu Vladimir Putin”, transmisă de numeroase posturi de televiziune şi radio. „Trebuie să fim pregătiţi din punct de vedere moral şi financiar“.

„Dar Rusia s-a confruntat şi cu alte probleme, ea are o istorie de peste 1.000 de ani”, şi-a încurajat Putin ascultătorii.

Cu toate acestea, premierul rus a declarat că vede „semnale pozitive” din partea SUA după recentele alegeri prezidenţiale, făcând referire la decizia NATO de a nu acorda Georgiei şi Ucrainei statutul de candidat oficial pentru aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Relaţii dificile cu Uniunea Europeană

În privinţa relaţiilor Rusiei cu Europa în domeniul politic, Putin a menţionat că „există multe fobii ale trecutului, multe sedimente”. „Acest aspect vizează în special ţările din Europa Centrală şi de Răsărit”, a specificat el, evocând relaţiile uneori dificile cu Uniunea Europeană, mai ales din cauza poziţiei inflexibile a unor „tinere membre ale UE.

Cu toate acestea, el a accentuat că Europa este cel mai important partener economic al Rusiei, arătând că 50% din schimburile comerciale revin ţărilor UE. 

image

Va fi o perioadă complexă pentru economia mondială şi pentru noi

image


Vladimir Putin
premierul Federaţiei Ruse

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite