Putin: "Rusia trebuie să-şi dezvolte armele ofensive"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus Vladimir Putin a declarat astăzi că Moscova trebuie să-şi dezolte în continuare "armele ofensive" pentru a face faţă scutului antirachetă american, relatează agenţiile de presă ruse, preluate de AFP.

"Pentru a echilibra dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă al SUA, noi vom dezvolta sisteme ofensive", a afirmat Putin, aflat într-o vizită la Valdivostok (Extremul Orient rus) , citat de Interfax.

El a subliniat că Rusia nu-şi va dezvolta un sistem propriu antirachetă, aşa cum face Washingtonul, întrucât consideră un astfel de proiect prea costisitor şi ineficient.

Putin a precizat că Rusia este dispusă să transmită SUA informaţii referitoare la armele sale ofensive în schimbul informaţiilor despre planurile acestora în domeniul sistemului de apărare antirachetă în cadrul negocierilor vizând noul acord ruso-american în domeniul dezarmării nucleare (START-2).

"Dacă se doreşte un schimb de informaţii atunci SUA să ne ofere informaţii despre scutul antirachetă, iar noi le vom pune la dispoziţie date despre armele noastre ofensive", a reiterat Putin, subliniind că ambele sisteme asigură un echilibru de forţe pe plan internaţional.

Referindu-se la necesitatea propriu-zisă a semnării unui nou acord de dezarmare nucleară între Rusia şi SUA, primul ministru rus a menţionat că "anumite reguli privind limitarea armelor, uşor de verificat, transparente şi înţelese în acelaşi fel de ambele părţi este mai bine decât absenţa lor".

Statele Unite au anunţat la 17 septembrie că vor renunţa la un proiect de scut antirachetă în Europa de Est, elaborat în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, pe care Moscova îl considera drept o ameninţare la adesa securităţii sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite