Psihiatrii au stabilit că Breivik nu era în toate minţile când a comis atacurile din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO REUTERES - Anders Behring Breivik
FOTO REUTERES - Anders Behring Breivik

Psihiatrii însărcinaţi să se pronunţe cu privire la responsabilitatea penală a lui Anders Behring Breivik au apreciat că autorul atacurilor de la 22 iulie din Norvegia nu era în deplinătatea facultăţilor mintale când a comis faptele, scrie presa norvegiană, citată de AFP.

„Psihiatrii desemnaţi de justiţie au conchis că Anders Behring Breivik era bolnav atunci când a ucis 77 de persoane", scrie publicaţia „Verdens Gang", fără a-şi dezvălui sursele.

Cei doi psihiatri, Synne Serheim şi Torgeir Husby, au prezentat marţi raportul lor tribunalului din Oslo. Principalele concluzii vor fi dezvăluite oficial de Parchet, în cadrul unei conferinţe de presă, la ora locală 13.00 (14.00, ora României).

Conform experţilor, Behring Breivik suferă de „psihoză", o condiţie mentală care i-ar fi alterat judecata înaintea şi în momentul atacurilor.

Dacă această informaţie se confirmă, acest lucru înseamnă că extremistul de dreapta care a ucis 77 de persoane în urmă cu patru luni nu poate fi condamnat la închisoare, ci trebuie internat într-o instituţie psihiatrică.

Ultimul cuvânt privind responsabilitatea penală a lui Breivik îi revine tribunalului, care în general respectă recomandările experţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite