FOTO A doua noapte de violenţe la Londra: peste 100 de persoane au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii londonezi s-au confruntat cu revoltele de stradă pentru a doua noapte consecutiv, violenţele izbucnind în urma unui marş de protest faţă de uciderea unui bărbat de poliţişti înarmaţi. Mai multe persoane mascate au continuat duminică noaptea să se răfuiască cu poliţiştii. Protestatarii au incendiat şi au jefuit mai multe magazine din zonele londoneze Enfield, Edmonton şi Brixton.

image
image
image

Click pe imagine pentru fotogalerie

09.50 Poliţiştii au arestat peste 100 de persoane în cursul nopţii şi în dimineaţa zilei de luni, pe lângă cele 61 de arestări făcute în noaptea de sâmbătă. Cel puţin 35 de ofiţeri au fost răniţi de la începerea violenţelor

04:00 Martorii confirmă că magazinul sport "Hackey" din Kingsland Road a fost jefuit de o bandă de 30 de persoane. Poliţiştii sunt pe urmele lor. În zona Brixton, şase maşini de pompieri încearcă să stingă un incendiu provocat de "revoluţionari" la un centru comercial, potrivit telegraph.co.uk.

03:00 Sunt semnalate tensiuni şi în sudul Londrei, la Brixton, unde mai multe persoane cu eşarfe pe faţă aruncă cu sticle în poliţie. "Foarte înspăimântător", scrie un martor pe Twitter

02:20 Un tânăr a fost rănit în Edmonton după ce mai mulţi protestatari au intrat în conflict cu poliţia. Mulţimea aruncă cu pietre şi cărămnizi în orice maşină de poliţie trece prin zonă

01:15 Surse confirmă că un grup de tineri mascaţi au aruncat cu pietre în maşinile de la centrul comercial Westfield Shopping Centre in White City. Poliţia este pe drum.

Click pe imagine pentru fotogalerie de la incidente

image
image
image

"Poliţia a fost trimisă să acopere mai bine zona Tottenham, astfel că protestatarii au văzut aici o a doua noapte. Nu ştim de unde au apărut. Se pare că au venit şi cu transportul public, şi cu maşinile personale. Erau foarte organizaţi", a declarat şeful Consililui din Enfield, Doug Taylor, care crede că incidntele au legătură cu cele întâmplate, sâmbătă seară, în Tottenham.

Cartierul londonez Tottenham a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică scena unor confruntări extrem de violente între oamenii care locuiesc în acest cartier al săracilor şi poliţie. Evenimentul care a declanşat  violenţele - cel puţin 400 de britanici au ieşit pe străzi în semn de protest - este moartea unui bărbat de 29 de ani, tată a patru copii, într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite