Proteste la Chişinău, în faţa Ambasadei române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada României de la Chişinău
Ambasada României de la Chişinău

Decizia Senatului român, prin care cetăţenii moldoveni trebuie să dispună de cel puţin 500 de euro pentru a intra în România, a scos în stradă 50 de tineri, care au protestat, astăzi, în faţa Ambasadei române de la Chişinău.

Sâmbătă, în jurul orei 12.00, în faţa oficiului diplomatic român de peste Prut, s-au adunat aproximativ 50 de moldoveni, reprezentanţi ai grupului de iniţiativă “Spirit Românesc”.

Organizatorii acţiunii de protest și-au exprimat nemulţumirea faţă de refuzul senatorilor români şi a Guvernului Boc, de a accepta propunerea preşedintelui Traian Băsescu ce vizează anularea necesităţii de a dispune de minim 500 de euro pentru a putea intra în România. Protestele au decurs pașnic, fără a fi înregistrate careva incidente, relatează publicaţia “Ziarul de Gardă”.

Senatul a respins, miercuri, cu 37 de voturi pentru, 33 de voturi împotriva şi o abţinere propunerea legislativă de modificare a OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Propunerea legislativă, aparţinând unui grup de senatori ai PDL, prevedea exceptarea cetăţenilor Republicii Moldova de la prevederea din ordonanţă referitoare la prezentarea documentelor prin care se face dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare, atât pentru întreţinerea pe perioada şederii pe teritoriul României, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine. Propunerea legislativă a fost trimisă pentru dezbatere la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite