Proteste într-o suburbie din Belgrad. Motivul: relocarea unor familii de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii din Serbia sunt una dintre minorităţile cele mai vulnerabile în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului
Romii din Serbia sunt una dintre minorităţile cele mai vulnerabile în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului

Paisprezece persoane, dintre care 12 poliţişti, au fost rănite uşor în cadrul unor ciocniri care s-au produs duminică într-o suburbie a Belgradului între poliţişti şi locuitorii acestei localităţi, a transmis agenţia Beta, citată de AFP.

Cei 12 poliţişti au fost răniţi de pietrele şi sticlele aruncate de locuitorii suburbiei Resnik (sudul Belgradului) care protestau faţă de înstalarea unor construcţii menite să găzduiască familii de romi.

Doi locuitori din Resnik au fost răniţi în cadrul acestui incident şi poliţia a arestat 15 persoane suspectate că au luat parte la violenţe.

Primarul Belgradului Dragan Djilas a condamnat incidentul, numindu-l totuşi "motivat etnic".

Municipalitatea capitalei sârbe intenţionează să instaleze, provizoriu, la Resnik douăzeci de familii de romi care locuiesc actual în condiţii precare în cartierul Novi Belgrad, măsură de a provocat furia localnicilor din Resnik.

Romii din Serbia sunt una dintre minorităţile cele mai vulnerabile în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, potrivit Mediafax.

Neaplicarea legilor menite să proteje drepturile omului şi slăbiciunile sistemului juridic sunt principalele motive pentru încălcările înregistrate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite