VIDEO Proteste de amploare la Roma. Silvio, pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La protestele de la Roma au participat mii de oameni
La protestele de la Roma au participat mii de oameni

Cel puţin zece mii de italieni, cei mai mulţi susţinători ai partidelor de opoziţie, au protestat ieri la Roma, cerându-i premierului Silvio Berlusconi să demisioneze.Este doar începutul unei săptămâni de mitinguri, care începe luni cu o grevă a transportatorilor.

,,Silvio, pleacă!", ,,Ruşine, ruşine, Berlusconi dă-ţi demisia". Mesajul opoziţiei italiene de centru-stânga (Partito Democratico - PD), care a scos în stradă, în Piaţa San Giovanni din Roma peste zece mii de oameni, a fost clar.

Vor demisia lui Berlusconi

,,Cu cât pleacă mai repede de la conducerea ţării, cu atât mai bine", au strigat demonstranţii sub impresia summitului G20 de la Cannes unde Italia a fost arătată cu degetul pentru că nu a aplicat măsurile necesare pentru diminuarea crizei datoriilor, care ameninţă s-o transforme într-o nouă Grecie.

image

Liderul opoziţiei de centru-stânga, Pierluigi Bersani

Opoziţia se pregăteşte de guvernare

Liderul PD, Pierluigi Bersani, a anunţat că partidul său negociază deja cu alte formaţiuni de opoziţie pentru formarea unui nou Guvern. ,,Promitem să aducem Italia, acolo unde îi este locul", a declarat el în faţa mulţimii. La proteste au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai social-democraţilor din Germania şi Franţa.

Il Cavaliere nu ,,abdică"

Silvio Berlusconi nu scapă de probleme

Neconvingător pentru Il Cavaliere. Premierul italian, Silvio Berlusconi (75 de ani), a dezminţit vehement sâmbătă seară orice speculaţii privind demisia sa. El a ironizat guvernele postbelice din Italia care au stat la putere ,,în medie 11 luni". ,,Sunt dezolat că îi decepţionez pe nostalgicii Primei Republici, când guvernele durau în medie 11 luni", a declarat el. Începând de luni, în Italia vor fi organizate o serie de greve şi proteste care vor afecta traficul rutier şi aerian.

image

Citiţi şi
Atenţie! Italia, paralizată de un val de greve

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite