Protestatarii greci au atacat cu sticle un deputat „trădător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Alexandros Athanasiadis a fost atacat aseară cu sticle de apă şi cu scaune de către manifestanţi în timp ce părăsea clădirea Parlamentului. Athanassiadis promisese că va vota împotriva planului de austeritate propus de Guvernul socialist, dar ieri s-a răzgândit şi a votat pentru.

Potrivit postului de radio Skai, deputatul a fost lovit uşor la cap şi s-a adăpostit în intrarea unei clădiri, pe o stradă din cartierul Kolonaki, chiar lângă Parlament. Tot în apropiere, un hotel de lux a fost evacuat, deoarece turiştii străini s-au plâns că nu mai suportă gazele lacrimogene lansate de poliţişti asupra demonstranţilor furioşi.

Astăzi urmează un nou vot în Legislativ care va ţine cu răsuflarea tăiată întreaga Europă. Deputaţii se vor pronunţa asupra detaliilor tehnice ale planului de austeritate. Unul dintre parlamentarii puterii, Mihalis Tzelepis, a declarat că a sprijinit fără rezerve măsurile propuse de Guvern, dar şi-a exprimat rezervele faţă de un vot favorabil astăzi.

Vor exista compensaţii pentru locuitori în urma scumpirii energiei? Vor fi scutiri pentru angajaţii din agricultură, astfel încât această ramură să poată deveni competitivă? Vreau nişte răspunsuri pentru a vedea dacă aprob implementarea pachetului“, a declarat Tzepelis, citat de Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite