Protest inedit:15 tineri ucraineni au alergat goi prin centrul oraşului Lvov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cincisprezece tineri ucraineni au apelat, joi seara, la o metodă inedită de protest. Ei au alergat goi prin centrul oraşului Lvov, pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la problemele oamenilor obişnuiţi provocate de criza economică mondială, potrivit AFP.

Tinerii au purtat numai o coală albă de hârtie, lipită sub abdomen şi uneori pe fese. Ei şi-au început cursa în piaţa centrală din Lvov, în faţa sediului consiliului local.

Încurajaţi de 2.000 de spectatori, tinerii au alergat o distanţă de un kilometru.

"Criza se reduce, dar noi suntem în continuare goi" şi săraci, a declarat organizatorul manifestaţiei, Ostap, un tânăr care a refuzat să îşi dezvăluie şi numele de familie. "Oamenii politicii, care ne iau şi hainele de pe noi, nu acordă deloc atenţie problemelor oamenilor obişnuiţi", a adăugat un alt manifestant, Andri. "Chiar dacă umblăm goi în faţa lor, politicienii nu ne văd! Nu-şi amintesc de noi decât în apropierea alegerilor", a declarat un al treilea protestatar.

Poliţia a trimis circa 10 maşini şi mai mulţi agenţi la faţa locului. Un manifestant a fost arestat.

Aproximativ 300 de persoane s-au strâns în faţa secţiei de poliţie unde a fost dus tânărul arestat, pentru a cere eliberarea acestuia. Ei au scandat "Poliţia alături de popor!" şi "Libertate celor goi!".

Ucraina, a cărei economie a fost una dintre cele mai dinamice din regiune între anii 2000 şi 2007, a fost afectată grav de criza economică mondială. Astfel, moneda sa naţională s-a depreciat cu 40% la sfârşitul anului 2008, iar Produsul Intern Brut (PIB) se va contracta în 2009 cu între 8% şi 14%, potrivit estimărilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite