Prostituţie cu minori români, în Gara de Nord din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gara de Nord din Paris a devenit un adevărat "paradis" pentru pedofilii din Franţa. În ultimii doi ani, zeci de tineri români se prostituează în acest loc, fără ca autorităţile să le creeze prea multe probleme, reiese dintr-o anchetă a postului de radio France Info.

Lipsa banilor pare a fi principalul motiv pentru care poliţia nu poate interveni în prinderea pedofililor. Chiar dacă au existat în trecut operaţiuni pentru a minimiza amploarea acestui fenomen, un flagrant este greu de planificat. Potrivit France Info, minorii se prostituează chiar şi în schimbul unui loc în care să doarmă sau pentru un duş la domiciliul clientului.

Citeşte şi:
Copiii români care cerşesc la Paris, "la fel de nenorociţi ca cei din Lumea a treia"

Copiii orfani din România, "la ofertă" pentru turiştii pedofili din lume

Pedo-pornografia şi “turismul sexual” se dezvoltă alarmant/ Printre victime, şi copii români

Thierry Boulouc, şeful Brigăzii pentru Protecţia Minorilor din cadrul Poliţiei pariziene, declară "Nu putem permite ca un minor să întreţină relaţii sexuale cu o persoană majoră. De aceea şi suntem extrem de prezenţi în Gara de Nord, dar există şi atitudini ambigue, sunt tineri care caută compania unor adulţi pentru o pereche de pantofi, pentru haine. O astfel de relaţie nu se concretizează sistematic într-un act cu caracter sexual".

Cu toate acestea, el recunoaşte că managerii de hoteluri sau patronii de sex shop-uri din apropierea gării închid ochii la vederea unei persoane în vârstă însoţită de un adolescent, scrie France 3.

Din ancheta jurnaliştilor francezi reiese că aproximativ 20 de băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani îşi oferă acolo serviciile. Un minor român acceptă să vorbească despre acest fenomen: "Sunt mulţi tineri care aşteaptă în faţa gării ca să vină tipi. Înţelegeţi ce vreau să zic. Tipii spun: vii cu mine, îţi dau 30-50 de euro. Dacă băiatul e mai mic, chiar 100 de euro".

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, cei mai mulţi tineri care îşi oferă serviciile, nu fac parte din reţele de exploatare sexuală, precizează France Info. În imposibilitatea de a merge la şcoală sau de a-şi găsi un serviciu, ei aleg să se prostitueze, decât să fure sau să cerşească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite