Producătorii filmului "Francisca" ameninţaţi cu judecata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii filmului "Francisca" ameninţaţi cu judecata
Producătorii filmului "Francisca" ameninţaţi cu judecata

Nepoata dictatorului Benito Mussolini şi totodată parlamentar italian,  Alessandra Mussolini, vrea să-i dea în judecată pe producătorii filmului românesc "Francisca". Potrivit declaraţiei Alessandrei, motivul pentru care recurge la acest gest sunt insultele aduse la adresa sa, în care este acuzată de rasism. Presa italiană scrie că filmul include replici dure şi la adresa primarului Veronei, Flavio Tosi.

Parlamentarul italian îşi va consulta cât de curând avocatul, deoarece consideră anormale derapajele de limbaj din filmul ce reprezintă România la Festivalul  Internaţional de la Veneţia: "voi vorbi cu avocatul meu şi vom vedea ce se va întâmpla, pentru că nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva. Când am vorbit despre violenţa unor români din Italia nu am citat statistici şi numerele. Acest film demonstrează că sunt violenţi chiar şi în limbaj. Sunt surprinsă că un asemenea film cu o insultă de acest gen poate fi prezentat. Ce s-ar întâmpla dacă un film al unui regizor italian ar conţine înjurături la adresa unui deputat al altei ţări?, a încheiat declaraţia Mussolini.

Aceasta a argumentat că a susţinut întotdeauna că infractorii ar trebui să râmână în ţara lor şi că doar cei care vor să muncească să vină în Italia. "După ce am vizitat România, sunt şi mai convinsă de faptul că nu era o ţară pregătită să intre în Uniunea Europeană", a subliniat parlamentarul.

Filmul "Francesca" este regizat de Booby Păunescu şi a  primit ropote de aplauze la Veneţia, când l-a prezentat pentru public. Aplauzele au continuat şi când unul dintre persoaje a spus despre Alessandra Mussolini că este "o tipă care urăşte toţi românii".

Bobby Păunescu, citat de presa italiană a declarat că ideea filmului a venit după uciderea Giovannei Reggiani la Roma, pe 30 octombrie 2007, de românul  Romulus Nicolae Mailat. "Când s-a întâmplat acest lucru oribil, politicienii italieni şi români au făcut mari greşeli. La nivel personal, am simţit că trebuie să fac ceva, deoarece sunt pe jumătate italian, am crescut la Milano. M-am simţit trădat auzind anumite declaraţii", a spus Bobby Păunescu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite