Procurorul TPI: Karadzici este "comandantul suprem" al epurării etnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul TPI: Karadzici este "comandantul suprem" al epurării etnice
Procurorul TPI: Karadzici este "comandantul suprem" al epurării etnice

Procurorul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) a declarat astăzi, că fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, este "comandantul suprem" al "epurării etnice" din Bosnia, relatează AFP.

"Acest proces este, onorată instanţă, acela al comandantului suprem, un om care a exploatat forţele naţionalismului, ura şi teama, pentru a-şi pune în practică viziunea unei Bosnii divizate pe criterii etnice: Radovan Karadzici", a declarat procurorul Alan Tieger în cea de a doua zi a procesului boicotat de fostul lider al sârbilor din Bosnia. El a reamintit acuzaţiile de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii care îi sunt aduse lui Karadzici pentru rolul avut în războiul din Bosnia (1992-1995), soldat cu 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de refugiaţi. Anterior, Karadzici a pledat nevinovat la aceste acuzaţii.

Procesul lui Karadzici s-a reluat  astăzi în absenţa acuzatului. Acesta boicotează de ieri procesul, pe motiv că apărarea sa, pe care şi-o asigură singur, nu este "pregătită". Cu toate acestea, judecătorii au decis ca procesul, prevăzut să dureze doi ani, să aibă loc.

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat în iulie 2008 la Belgrad, după 13 ani de clandestinitate şi îndelungate căutări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite