Procesul lui Radovan Karadzic, amânat până în martie 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul lui  Radovan Karadzic, amânat până în martie 2010
Procesul lui Radovan Karadzic, amânat până în martie 2010

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) a decis ca fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, să fie reprezentat de un avocat dacă va absenta la proces şi a amânat până la 1 martie 2010 continuarea audierilor.

Decizia intervine după ce Radovan Karadzic a boicotat audierile începute pe 26 octombrie, motivând că nu a dispus de timp suficient pentru a-şi pregăti apărarea. El neagă toate acuzaţiile aduse şi se reprezintă singur, transmit agenţiile de presă internaţionale, preluate de Agerpres.

Hotărârea instanţei internaţionale îi permite lui Karadzic să continue să se reprezinte singur la proces, dar îi impune să lucreze cu avocatul ce va fi desemnat. Reluarea audierilor a fost stabilită pentru 1 martie 2010, pentru ca avocatul să se pregătească pentru a prelua cazul dacă va fi necesar.

În cazul în care Radovan Karadzic "va continua să fie absent la reluarea audierilor în martie, sau se va angaja într-un alt comportament care va obstrucţiona desfăşurarea adecvată şi rapidă a procesului, el va renunţa la dreptul de a se autoreprezenta ... şi avocatul numit va prelua" cazul, au stabilit judecătorii de la Haga.

Radovan Karadzic este inculpat pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite