Procesul în care Jacques Chirac este acuzat de deturnare de fonduri poate începe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul în care Jacques Chirac este acuzat de deturnare de fonduri poate începe
Procesul în care Jacques Chirac este acuzat de deturnare de fonduri poate începe

Parchetul din Paris a constatat miercuri că ordonanţa de trimitere în faţa tribunalului a fostului preşedinte francez Jacques Chirac (1995-2007) este definitivă. Chirac a fost trimis în judecată la 30 octombrie pentru deturnare de fonduri publice în cadrul unei afaceri de locuri de muncă fictive la primăria capitalei franceze, în perioada când a condus-o.

"Procesul de audieri va fi declanşat", a anunţat cabinetul procurorului francez care a analizat cazul. Chirac şi alte nouă persoane vor fi judecaţi la Paris, cel mai probabil în partea a doua a anului 2010.

Fostul preşedinte a declarat miercuri pentru postul de radio Europe 1 că se va prezenta la proces şi că doreşte ca acesta să se desfăşoare rapid. Dosarul vizează 21 de angajări fictive la cabinetul lui Jacques Chirac între 1992 şi 1995, pe când acesta era primar al Parisului.

El este primul fost şef al statului aflat într-o asemenea situaţie. Citiţi aici mai multe: Premieră în Franţa:  Jacques Chirac, trimis în judecată

Cazul a fost trimis în faţa judecătoarei de instrucţie Xaviere Simeoni în noiembrie 2007, după ce Chirac, preşedinte între 1995 şi 2007, nu a mai beneficiat de imunitate penală.

Chirac, care a beneficiat în acelaşi dosar de neînceperea urmăririi penale pentru fals în acte publice, este "senin şi decis să stabilească faptul că nu au existat slujbe fictive", a indicat serviciul său de presă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite