Prinţesa moştenitoare a Suediei este acuzată de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin trei reclamaţii au fost formulate la adresa prinţesei Victoria a Suediei, pentru acte de corupţie legate de cadouri primite împreună cu soţul său, Prinţul Daniel, după nunta care a avut loc pe 19 iunie.

"Plângerile au fost înregistrate şi vom analiza cazul săptămâna viitoare," a declarat principalul procuror anti-corupţie din Suedia, adăugând că nu ştie încă dacă va autoriza o anchetă preliminară.

Reclamaţiile sunt legate de câteva cadouri primite de cei doi de la omul de afaceri Bertil Hult, ei beneficiind şi de folosirea avionului şi yachtului acestuia în timpul lunii de miere. Conform AFP, cadourile valorau câteva sute de mii de euro.

"Este ciudat că moştenitoarea tronului Suediei permite unui miliardar suedez să îi ofere transport şi cazare în timpul lunii de miere, când aceeaşi persoană poate fi interesată, prin afacerea sa, să îi fie returnate favorurile," susţine un cunoscut comentator al ziarului suedez Dagens Nyheter.

Palatul regal insistă că prinţesa nu a greşit cu nimic. "A fost o călătorie privată şi un cadou de nuntă de la un vechi prieten al familiei regale," a motivat purtătorul de cuvânt al casei regale,  Ulrika Naesholm.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite