Spania: Primul deces provocat de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania înregistrează primul său deces provocat de gripa porcină, informează Reuters. Persoana decedată din cauza virusului este o tânără marocană de 19 ani, care ieri a născut prin cezariană.

Mai citeşte şi:

adevarul.es Update: O tânără, bolnavă de gripa A, a murit după ce a născut

Două cazuri grave de gripă porcină sperie autorităţile spaniole


Tânăra a murit la spitalul Gregorio Marañón din Madrid.

Cu trei zile în urmă, Spania anunţase că înregistrează primele două cazuri grave de gripă porcină. Până în acel moment, se semnalaseră doar cazuri lipsite de complicaţii.  Unul dintre pacienţi era spitalizat la Tarragona, în Catalunia, iar celălalt la Madrid. Ambii pacienţi sufereau de "complicaţii ale gripei" A(H1N1), declarase un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Cotidianul catalan El Periodico scria sâmbătă că primul pacient este un bărbat de 32 de ani, a cărui sănătate era deja delicată înainte de a contracta gripa, iar celălalt este o femeie însărcinată.

Potrivit bilanţului publicat vineri de autorităţile spaniole, 541 de persoane au fost infectate în această ţară de la începutul epidemiei.

Virusul A(H1N1) al gripei porcine a contaminat 70.893 persoane în întreaga lume şi s-a soldat cu 311 morţi, potrivit bilanţului anunţat luni de OMS.

România are 27 de cazuri confirmate de gripă porcină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite