Primarul Londrei avertizează că Germania va domina Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Londrei, Boris Johnson
Primarul Londrei, Boris Johnson

Primarul Londrei, Boris Johnson, l-a atacat pe premierul britanic, David Cameron, spunând că soluţia preferată de acesta, pentru salvarea eurozonei va însemna sfârşitul democraţiei în Europa şi crearea unei Europe dominate de Germania.

Într-un interviu pentru "The Sunday Telegraph", Boris Johnson a criticat planurile, sprijinite şi de guvernul britanic, ca cele 17 ţări ale eurozonei să se integreze din punct de vedere fiscal şi să aibă o politică fiscală şi bugetară unitară.

El crede că acest lucru va crea un "guvern economic al Europei, condus efectiv de Germania". El a atacat şi ideea lui David Cameron că Banca Centrală Europeană ar trebui să "dispună un lansator bazooka" pentru a rezolva criza eurozonei prin tipărirea efectivă de bani pentru a ajuta la salvarea economiilor aflate în pericol din sudul continentului.

"Ideea asta că, dacă găsim un bazooka suficient de mare, putem spulbera problema şi putem crea un euroguvern care va avea grijă de politica fiscală, va exacerba problema pe termen lung şi poate chiar pe termen mediu şi scurt, deoarece acest guvern economic nu va avea nicio legitimitate democratică", a spus Johnson.

Potrivit lui Boris Johnson, o soluţie posibilă ar fi ca eurozona să fie împărţită în două părţi: una cu economiile mai puternice, cum ar fi Germania şi Franţa şi cealaltă cu economiile mai slabe, mai ales cele din sudul continentului.

Alternativ, primarul Londrei sugerează ca ţările aflate în dificultate să părăsească zona euro, să-şi devalorizeze moneda, iar apoi fie să se întoarcă în eurozonă, fie să rămână cu monedele lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite